MODUL-OK Kft. hírcsatorna

MODUL-OK szakmai hírek, információk: feliratkozás
  • HACCP
  • HACCP

.:: MODUL-OK Szolgáltató és Tanácsadó Kft. ::.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal összesítette a tavaszi kiemelt élelmiszerlánc ellenőrzések első időszakának eredményeit

2012-ben, az előző évek gyakorlatához hasonlóan a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (korábban MgSzH) szakmai irányítása mellett, a húsvétot megelőző időszakban kiemelt, a teljes élelmiszerláncra kiterjedő országos ellenőrzésekre kerül sor. Most elkészült az első időszakra (március 19-30-ra) vonatkozó eredmények és tapasztalatok összegzése.

Bővebben...

 

Tájékoztatás az élelmiszerlánc-felügyeleti díjról

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/B. § alapján élelmiszerlánc-felügyelet alá tartozó tevékenységet végző személyeknek és vállalkozásoknak 2012-től élelmiszerlánc-felügyeleti díjat kell fizetniük.

Bővebben...

 

A termőföldtől az asztalig felügyeli az élelmiszerláncot az új hivatal

Új hatóság, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) ellenőrzi március közepétől a magyar élelmiszerellátást a termőföldtől az asztalig, azaz a termeléstől kezdve a feldolgozáson, szállításon keresztül egészen az értékesítésig. A szervezet célja, hogy a fogyasztók ellenőrzött, biztonságos élelmiszerhez jussanak.

Bővebben...

 

Élelmiszerbírságok: 99 vállalkozás 13,6 milliót fizet Veszprém megyében

Mintegy 13,6 millió forint élelmiszerlánc-felügyeleti és élelmiszerellenőrzési bírságot szabott ki a Veszprém megyei kormányhivatal élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi igazgatósága 2011-ben - közölte Székelyhídi László, a szervezet igazgatóhelyettese. Az igazgatóság csaknem három és fél ezer ellenőrzést hajtott végre, és a kirótt büntetést 99 vállalkozásnak kell megfizetnie.

Az igazgatóhelyettes tájékoztatása szerint kiemelten figyelik az idényjellegű termékeket. A Balaton és a Bakony kiemelt turisztikai övezet, ezért a térségben gyakran végeznek szezonális ellenőrzéseket is - közölte az MTI.

Forrás: MTI/agromonitor.hu (2012.03.05.)

 

21 millió forint élelmiszerbiztonsági bírságot szabtak ki Zalában

A tavalyi, 3.500-at meghaladó élelmiszerbiztonsági ellenőrzés során 150 vállalkozásra összesen 21 millió forint bírságot szabott ki Zala megyében az Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság, de kirívó problémákat nem találtak - tájékoztatta Boncz Attila, az igazgatóság vezetője az MTI-t.

Bővebben...

 

Ügyfélkapu

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés