MODUL-OK Kft. hírcsatorna

MODUL-OK szakmai hírek, információk: feliratkozás
  • HACCP
  • HACCP

.:: MODUL-OK Szolgáltató és Tanácsadó Kft. ::.

Hatályos: 1169/2011/EU

Letölthető segédletünkben aktuális információk és hasznos tudnivalók találhatók a fogyasztók élelmiszerekkel kapcsolatos tájékoztatási kötelezettségeiről.

Bővebben...

 

Folytatódnak a nyári élelmiszer-ellenőrzések

Mintegy 4000 ellenőrzés során eddig 37 millió forint bírságot szabott ki a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a nyári ellenőrzések első szakaszában, a vizsgálatok augusztus végéig folytatódnak.

http://image.elelmiszer.hu/570x379/176660.jpg

Bővebben...

 

Változhat a lejárati idő feltüntetése

Eltörölheti a tartós élelmiszereken szereplő lejárati idő feltüntetését az unió, a sokszor még fogyasztható élelmiszerek közül ugyanis több millió tonnányi végzi hulladékként, csak azért, mert egy “viszonyítási” dátum szerepel a termékeken. Magyarországon igazán egy olyan törvénymódosítás segíthetne, amely lehetővé teszi, hogy a lejárt minőség-megőrzési idejű termékeket egy záros határidőig még lehessen forgalmazni.

EU-parl
 

Bővebben...

 

Nébih: fontos a gyerekek élelmiszerbiztonsági ismereteinek gyarapítása

A múlt évben elfogadott élelmiszerbiztonsági stratégia fontos eleme a gyerekek élelmiszerbiztonsági ismereteinek gyarapítása, mivel csak így válhatnak tudatos fogyasztóvá – mondta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) elnöke kedden Budapesten tartott sajtótájékoztatón.


elelmiszer2

Bővebben...

 

Mi kerüljön Húsvétkor az ünnepi asztalra?

Húsvét a kereszténység egyik legnagyobb ünnepe, Krisztus feltámadása. A magyar és az európai keresztény hagyományban a húsvéti időszak alatt kiemelt jelentőséget kapnak az elfogyasztott ételféleségek. Ma már a húsvéti ételeket, alapanyagokat (bárány, tojás, sonka) szimbolikájuk mellett elsősorban az ízük és a hagyományok miatt fogyasztják. A családi összejövetelre, illetve a vendégeknek kínált ételek összeállításához az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet ad hasznos tanácsokat.

Bővebben...

 

Ügyfélkapu

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés