MODUL-OK Kft. hírcsatorna

MODUL-OK szakmai hírek, információk: feliratkozás
  • HACCP
  • HACCP

.:: MODUL-OK Szolgáltató és Tanácsadó Kft. ::.

Nébih: útmutató a vendéglátás és az étkeztetés jó higiéniai gyakorlatához

Útmutatót adott közre a vendéglátás és az étkeztetés jó higiéniai gyakorlatához a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Bővebben...

 

Elkészült az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia

http://nebih.gov.hu/data/cms/159/533/07.30_elbs.jpg

 

Az erős hatóság kialakításához újra kell szervezni a döntéseket megalapozó laboratóriumi rendszert. Erre alapozva széles körű kockázatcsökkentést kell megvalósítani - egyebek mellett ez áll a 2013-2022 közti élelmiszerlánc-biztonsági stratégiában, amely a kormány honlapján jelent meg.

Bővebben...

 

Elismerés az élenjáró élelmiszer-kereskedelmi vállalkozásoknak

A „MODUL-OK” KFT. 2013. február 22.-én tartotta meg az Élelmiszerbiztonsági Évkezdő Konferenciáját a COOP partnercégek élelmiszerbiztonságért felelős vezetői és a kereskedelmi vezetők részére. A Konferencia keretében Dr. Dúl Udó Endre megemlékezett az élelmiszerkereskedelmi HACCP rendszer keletkezésének körülményeiről és az elterjedés főbb állomásairól. Elismerő oklevelet kaptak azok a cégek, akik a COOP Hungary és a „MODUL-OK” KFT. együttműködésében kialakított HACCP rendszert a 15 évvel ezelőtt illetve 10 évvel ezelőtt vezették be kereskedelmi egységeikben és jelenleg is a szervezet partnerei.

Bővebben...

 

Hogyan vásároljunk virslit?

Az éves virslifogyasztás nagy része szilveszterre esik, ilyenkor úgy főzzük, mintha kötelező volna. De mi az a virsli, és miért vásároljuk pánikszerűen, kilószám az év utolsó napjaiban? A pezsgő és a virsli olyannyira elmaradhatatlan kellékei az újév köszöntésének, hogy pezsgőből az éves fogyasztás felét, virsliből a hatodát fogyasztjuk el január 31-én. A pezsgőfogyasztás hagyomány, mivel viszonylag értékes termékről van szó, ha ezt isszuk újévkor, egész évben gazdagság vár ránk. A virsliről ugyanez nem mondható el.

Bővebben...

 

A felületkezelt növények veszélyeire figyelmeztet a NÉBIH

„Téli” gyümölcsfogyasztásunkban és vitaminpótlásunkban jelentős helyet foglalnak el a citrusfélék, mint a narancs, a mandarin, a klementin és a citrom. Utóbbi időben elterjedőben van a pomelo is. A karácsony és a süteményeink szinte elképzelhetetlenek nélkülük.

Kevesen tudják azonban, hogy a távoli termőhelyekről hozzánk kerülő gyümölcsök (dél-Európa, a Közel-Kelet, vagy pl. Kína) a 2-3 napos szállítás során megromlanának, ha a leszedés után nem végeznének rajtuk felületkezelést, és nem látnák el felületüket a kiszáradást gátló védőréteggel.

Bővebben...

 

Ügyfélkapu

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés