MODUL-OK Kft. hírcsatorna

MODUL-OK szakmai hírek, információk: feliratkozás
  • HACCP
  • HACCP

VM- Középpontban az élelmezésbiztonság

Európa és Közép-Ázsia élelmezésbiztonsága, valamint az élelmiszerár-ingadozás mérséklése lesz a központi téma az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) 28. Európai Regionális Konferenciáján, amelyet áprilisban rendeznek az azerbajdzsáni Bakuban. Az eseményen Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter képviseli Magyarországot. Ezt a konferenciát készíti elő a 2012. január 26-27-én tartandó informális fórum, számos európai és közép-ázsiai ország tisztviselőinek részvételével.


A kormány és a Vidékfejlesztési Minisztérium – összhangban a FAO célkitűzéseivel – kiemelten fontosnak tartja az élelmezésbiztonság kérdését, a vidék fenntartható fejlesztését, a természeti erőforrásokkal való ésszerű gazdálkodást, és egyetért a nemzetközi szervezet erre vonatkozó javaslataival.
A január 26-27-i informális konzultációt a FAO Európai és Közép-Ázsiai Regionális Irodája szervezi, a rendezvény házigazdája pedig a Vidékfejlesztési Minisztérium. A fórumra - amelyen felszólal Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter és Fernanda Guerrieri, a FAO főigazgató-helyettese - több mint 30 ország magas rangú tisztviselője érkezik Budapestre, hogy előkészítsék a bakui konferenciát.
Magyarország 1968-ban csatlakozott az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezetéhez. A sikeres agrár-diplomáciai tárgyalásoknak köszönhetően ma Budapesten működik a FAO Európai és Közép-Ázsiai Regionális Hivatala és Közös Szolgáltató Központja, ahol több mint 100 felkészült magyar szakértő segíti a szervezet munkáját.

(Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája) 2012. január 25. 12:28

 

Ügyfélkapu

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés