MODUL-OK Kft. hírcsatorna

MODUL-OK szakmai hírek, információk: feliratkozás
  • HACCP
  • HACCP

.:: MODUL-OK Szolgáltató és Tanácsadó Kft. ::.

A felületkezelt növények veszélyeire figyelmeztet a NÉBIH

„Téli” gyümölcsfogyasztásunkban és vitaminpótlásunkban jelentős helyet foglalnak el a citrusfélék, mint a narancs, a mandarin, a klementin és a citrom. Utóbbi időben elterjedőben van a pomelo is. A karácsony és a süteményeink szinte elképzelhetetlenek nélkülük.

Kevesen tudják azonban, hogy a távoli termőhelyekről hozzánk kerülő gyümölcsök (dél-Európa, a Közel-Kelet, vagy pl. Kína) a 2-3 napos szállítás során megromlanának, ha a leszedés után nem végeznének rajtuk felületkezelést, és nem látnák el felületüket a kiszáradást gátló védőréteggel.

Bővebben...

 

Fokozott ellenőrzés: célkeresztben az alma és a dinnye

 

Fokozottan vizsgálják az ellenőrök a mostani bőséges piaci felhozatal idején a zöldségek, gyümölcsök minőségét, különös figyelmet fordítanak a permetszer-maradványokra.

Bővebben...

 

NÉBIH zöldszám a boltokban

Az Élelmiszerlánc-felügyeletért és Agrárigazgatásért Felelős Államtitkárság és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) közös levélben fordult a legnagyobb Magyarországon működő élelmiszerforgalmazó áruházláncokhoz azért, hogy hozzájárulásukat és közreműködésüket kérjék a NÉBIH zöldszám hirdetés üzleteikben történő elhelyezéséhez.

Bővebben...

 

Befőzési praktikák az élelmiszerbiztonság szemszögéből- NÉBIH

A nyár egyik kedvelt időtöltésével, a biztonságos befőzéssel kapcsolatban állította össze legújabb lakossági tájékoztató anyagát a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH).

Bővebben...

 

Dinnyeszezon: lékelés, darabolás, értékesítés -szabályosan

Az értékesítés helyén a vásárló jelenlétében a dinnye lékelését és részekre osztását jogszabály nem tiltja, viszont a tevékenység végzésénél az élelmiszerbiztonság szavatolásának érdekében az Európai Parlament és Tanács élelmiszer-higiéniai rendeleteiben foglaltak betartása kötelező.

http://eatinggoodly.files.wordpress.com/2011/08/watermelon_large_large.jpg

Bővebben...

 

Ügyfélkapu

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés