MODUL-OK Kft. hírcsatorna

MODUL-OK szakmai hírek, információk: feliratkozás
  • HACCP
  • HACCP

.:: MODUL-OK Szolgáltató és Tanácsadó Kft. ::.

A termőföldtől az asztalig felügyeli az élelmiszerláncot az új hivatal

Új hatóság, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) ellenőrzi március közepétől a magyar élelmiszerellátást a termőföldtől az asztalig, azaz a termeléstől kezdve a feldolgozáson, szállításon keresztül egészen az értékesítésig. A szervezet célja, hogy a fogyasztók ellenőrzött, biztonságos élelmiszerhez jussanak.

Bővebben...

 

Élelmiszerbírságok: 99 vállalkozás 13,6 milliót fizet Veszprém megyében

Mintegy 13,6 millió forint élelmiszerlánc-felügyeleti és élelmiszerellenőrzési bírságot szabott ki a Veszprém megyei kormányhivatal élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi igazgatósága 2011-ben - közölte Székelyhídi László, a szervezet igazgatóhelyettese. Az igazgatóság csaknem három és fél ezer ellenőrzést hajtott végre, és a kirótt büntetést 99 vállalkozásnak kell megfizetnie.

Az igazgatóhelyettes tájékoztatása szerint kiemelten figyelik az idényjellegű termékeket. A Balaton és a Bakony kiemelt turisztikai övezet, ezért a térségben gyakran végeznek szezonális ellenőrzéseket is - közölte az MTI.

Forrás: MTI/agromonitor.hu (2012.03.05.)

 

21 millió forint élelmiszerbiztonsági bírságot szabtak ki Zalában

A tavalyi, 3.500-at meghaladó élelmiszerbiztonsági ellenőrzés során 150 vállalkozásra összesen 21 millió forint bírságot szabott ki Zala megyében az Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság, de kirívó problémákat nem találtak - tájékoztatta Boncz Attila, az igazgatóság vezetője az MTI-t.

Bővebben...

 

Hatalmas erőket mozgósítanak az élelmiszerhamisítás ellen

Komoly erőket mozgattak meg az elmúlt hónapokban az európai hatóságok a hamis élelmiszereket terjesztő bűnszervezetek felszámolására. A folyamatba a magyar hatóságok is bekapcsolódtak, a lefoglalt termékek listáját a rossz minőségű borok vezetik.

Bővebben...

 

VM- Középpontban az élelmezésbiztonság

Európa és Közép-Ázsia élelmezésbiztonsága, valamint az élelmiszerár-ingadozás mérséklése lesz a központi téma az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) 28. Európai Regionális Konferenciáján, amelyet áprilisban rendeznek az azerbajdzsáni Bakuban. Az eseményen Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter képviseli Magyarországot. Ezt a konferenciát készíti elő a 2012. január 26-27-én tartandó informális fórum, számos európai és közép-ázsiai ország tisztviselőinek részvételével.

Bővebben...

 

Ügyfélkapu

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés